torstai 19. elokuuta 2010

Orientaatiot takana, wellcome weekend alkakoon!

Toinen kokonainen päivä takana IIT:ssä ja orientaatiot kahlattu läpi. Maanantaina alkaa virallisesti puolivuotinen opiskelurupeama Illinois Institute of Technology:ssa. Pari päivää menny lippujen ja lappujen kans juostessa mut nyt alkaa kaikki olla kunnossa. Tänään sain avattua kännykkäliittymän ja pankkitilin. Huomenna pitäs sitten selvittää miten saan kaikki maksut maksettua eräpäivään mennessä. Ruokailut, julkinen liikenne, vakuutukset ja asuminen pitää kaikki maksaa koko lukukaudelta/lukuvuodelta etukäteen, joten kannattaa varautuu pitämään taskun pohjalla pikkasen jemmarahaa kesätöiden jäljiltä jos tänne mieli tekee. Huomenna pitäs selvii tarkka summa, mut mun osalta se näyttäs olevan jotain 6000 - 7000 usd. Jos asioita/maksuja ei saa hoidettua ajoissa, melkein jokaisesta asiasta seuraa sakko. Esimerkiksi jos opiskelija-asunnon kuntotarkastus kaavake unohtuu toimittaa muistuttaa asuntotoimisto 150 usd sakolla. Kaikki edellä mainitun kaltaiset asiat saa kyllä hoidettua ja aina löytyy apua. Alkuun tuntuu vain menevän vähän odottamaani pidempään, että saa juoksevat asiat rullaamaan.

Tänään sain myös ilmottautua kursseilleni, mitkä alkavat jo ensi maanantaina. Valitsemani kurssit luennoidaan ma-to klo. 18-21, joten yhteensä lähiopetusta tulee olemaan 12h/vko ja aikaisia aamuherätyksiä ei liiemmin ole. Kaikki kurssit kestävät jouluun asti. Pääaineenani on industrial technology and management. Kursseille pystyy ilmottautumaan suoraan yliopistolla käytössä olevan myIIT-portaalin kautta. Sinänsä mukava järjestelmä kun sisältää mailin, blackboardin, nopan ja kaiken muun mitä täällä käytännön asioissa tarvitsee. Samantyylisen järjestelmän soisi tulevan myös lappeen Rantaan. Vaikka kursseille pystyy ilmottautumaan suoraan järjestelmän kautta piti silti käydä juttelee oman opintoneuvojan kanssa. Käytännössä näytti siltä, että vaihtarit voivat opiskella täällä miltei mitä vain kunhan maassaolo-oikeuteen oikeuttavat 12 paikallista opintopistettä tulee suoritettua.

Nyt onkin sitten aika rentoutua ja nauttia tulevasta viikonlopusta. Opiskelijat tuntuvat viettävän paljon aikaa paikallisessa kellarissa, mikä on muuten samanlainen kuin lappeessa paitsi sieltä löytyy myös keilahalli, ravintola, baari, biljardi- ja pingispöytiä. Itsekin taidan suunnata sinne siis!

















Kämppä, kämppistä ei oo vielä, en tiiä onko hyvä vai huono juttu :)
















McCormick student village, sisäänkäynti viiden tähden asuntolaan

5 kommenttia:

  1. Jejejee! Päivittelehän ahkerasti! :) Eikä toi huonekaan ihan kauheen pahalta näytä :P

    VastaaPoista
  2. Vai tämmönen projekti menossa :) sepä hauskaa! Tsemppiä kulttuurishokkeihin!
    Munkin tylsästä elämästä pidän plokia, jos siellä joudat mt lukemaan ;) Eli ollaanks plokikavereita?

    Laura N os I från Mju

    VastaaPoista
  3. Terveisiä täältä sorvin äärestä. Todettiin oikein porukalla, että siun huone tuo mieleen aika pitkälti Ruotsin laivan. Toivottavasti jäiden kolina ei pidä öitä hereillä, etkä tuu merisairaaksi. :D

    Terveisin
    Heikki

    VastaaPoista
  4. Ihan kiva LUUKKU :D

    Terv,
    Sunde

    VastaaPoista
  5. Joo toi meikäläisen huone kyl motivoi hyvin tutkailemaan ympäröivää maailmaa huoneen ulkopuolella eli sopii käyttötarkoitukseeni melko hyvin. Onneks sain stipendin tohon, kattelin just et kokonaishinta 4 kk tolta huoneelta olis ollu 2600 usd.

    Kämppiskin tuli saapui paikalle. Osoittautui kiinalaiseks. Avasin keskustelun mitä siskolle kuuluu ja ootko päivittäny naamakirjaa lähiaikoina ;)

    VastaaPoista