keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Syyslukukausi takana ja joululomille lomps

Viime sunnuntaina oli siis viimeisen esseen palautus ja nyt alkais olee asiat kunnossa kotimatkaa varten. Kurssikirjoista pitäs vielä hankkiutua eroon, kun ei oikein viiti lantokoneessa niitä raahata. Maintenance technologyn kurssikirjasta tarjottiin 5 dollarii kun uutena kirja makso liki 80 usd, joten sen kans pitää viel miettii mitä tekee. Muuttoilmotus vielä Suomeen ja muutamat joululahjat niin alkaa olee tää reilun neljän kuukauden reissu paketissa. Lisäksi kaikki vähänkin vanhemmat rätit ja kengät aattelin kylmästi heittää roskiin kun uusia saa täältä reippaasti Suomen hintoja halvemmalla. Lukukausi loppu virallisesti eilen, mutta sain luvan asustella kampuksella 19. päivään asti, jonka jälkeen pariksi yöksi hostelliin ennen paluulentoa. Seuraavassa vielä vähän yhteenvetoa kursseista mitä tuli käytyä (kurssikuvaukset löytyvät ensimmäisistä blogikirjoituksistani):




Industrial leadership


Kurssi oli kaikin puolin onnistunut. Kurssilla käytettiin jatkuvasti erilaisia opiskelutapoja (väittely, argumentointi, esiintyminen). Äänessä sai kyllä olla välillä vähän liiankin kanssa. Kurssilla piti kirjoittaa 10 esseetä ja yksi isompi final paper (20-30 sivua). Lisäksi kurssilla oli kaksi tenttiä. Alunperin vähän arvelutti tämän kurssin valitseminen, koska se vaikutti ensituntumalta melko teoriapainotteiselta psykologian kurssilta. Onneksi ennakkoluulot osottautuivat myöhemmin vääriksi. 




Maintenance technology


Tältä kurssilta odotin kaikista eniten lukukauden alussa. Vastaavaa kurssia, kun ei ole ollut Lappeenrannassa tarjolla. Kurssi keskittyi käsittelemään miten kunnossapito teollisuusyrityksissä johdetaan. Luennoitsijalla oli hyvin käytännönläheinen ote, mikä mielestäni sopi kurssille hyvin. En olisi ikinä uskonut valittavani työmäärän vähyydestä, mutta tällä kurssilla ensimmäistä kertaa kaipasin lisää oppimista tukevia case-harjoituksia. Kurssin vähäiset ja lyhyet harjoitukset eivät tukeneet kokonaiskuvan muodostumista aihealueesta. Nyt melko paljon jäi oman opiskelun ja lukemisen varaan, mikä täällä päin on melko poikkeuksellista.




Manufacturing Processes for Electronics and Electrical Systems


Kaikista eniten tuntui jäävän käteen tältä kurssilta. Kurssilla kirjoitettiin kuusi tutkimuspaperia (yleensä n. 20 sivuisia) eri aihealueista. Proffa lähti opettamaan aihealuetta aina teknologian kautta. UPS, Zigbee, RFID, LED ja ROHS tulivat ainakin tutuiksi. Eniten harmitti se, ettei proffa käyttänyt power pointtia. Välillä oli vähän vaikeuksia pysyä hänen tussi & kalvo - söherrysten perässä. Onneksi hän tuntui seuraavan alaa aktiivisesti. Hän käytti usein erinäisiä alan lehtiä. Tällä kurssilla kävimme myös Advanced design and manufacturing messuilla, missä pääsimme näkemään proffan kanssa livenä kurssilla opetetut asiat. 




Topics in Industry


Tämä kurssi oli ainut pettymys opintojen saralla. Kurssin alussa käsitin, että kurssi käsittelee ajankohtaisia aiheita eri tuotantotalouden sektoreilta. Siltä se myös vaikutti kahden ensimmäisen luennon jälkeen, mutta toisin kuitenkin kävi. Kurssin luennoitsijat keskittyivätkin käsittelemään perusteita kultakin osa-alueelta. Siinä vaiheessa tajusin valinneeni väärän kurssin, mutta yliopiston byrokratia ei enää vaihtoa sallinut. Oli siis vain kahlattava kurssi läpi. Hieman näin jälkikäteen ihmettelen ettei kurssin luennoitsija ja advisor sanoneet mitään. Molemmilla oli kuitenkin opintosuoritusotteeni Suomesta. 






Parasta IIT tutalla on se, että melkein poikkeuksetta professoreilla on oma yritys tai he työskentelevät saman aikaisesti myös teollisuudessa. Näin ollen he joutuvat jatkuvasti päivittämään myös tekniikan käytännön tuntemusta. Monella tuntui olevan melko vahva yhteistyöverkostokin. Proffat ovat kiinnostuneita palkkaamaan parhaat opiskelijat töihin yrityksiinsä. Nyt enää odotellaan puuttuvia arvosanoja. Muista kursseista heilahti A, mutta Industrial leadershipin tuloksia odottelen vielä. Proffa joutu johonkin leikkaukseen juuri ennen tenttiä, mikä ei enteile hyvää et ehtisin saada opintosuoritusotteen mukaan täältä. Muuten pitää tilata se Suomesta käsin, mikä on ihanan halpaa!!


Jos sinua kiinnostaa opiskelijavaihto USA:ssa, ota rohkeasti yhteyttä. Uskoisin että minulla olisi muutama hyödyllinen käytännön neuvo, mitä en itse tajunnut ajatella kun tänne lähtemistä suunnittelin. Meikäläisen yhteystiedot löytyvät LUT-henkilöhausta ja facebookista ainakin. Paperisota voi hieman yllättää hakuvaiheessa, mutta ei sekään mitään ylitsepääsemätöntä ole.


Pakkasia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti