sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Syksyy kohden

Eipä ookaan taas hetkeen tullu tänne kirjotelua, joten eiköhän ois korkee aika pikkasen raapustella mitä on tullu tehtyä...

Syksy alkaa täälläkin tehdä tuloaan. Puut alko viikonloppuna vaihtaa väriä ja pudottaa lehtiään. Lämpötilojen puolesta ei voi ainakaan valitella. Vaikka syksy tuntuukin olevan tulossa niin tänäänkin lämpöö riitti mukavat 26 astetta. Illat tosin alkaa olee pimeitä jo tossa seiskan jälkeen, mikä asettaa liikkumiselle pieniä ongelmia. Yksin ei oo kovin suositeltavaa liikuskella kampusalueen ulkopuolella ilta-aikaan. Tätä tekstiä kirjoittaessa yliopiston vartiointiliikkeeltä oli tullu maili et pari opiskelijaa oli pahoinpidelty läheisellä metroasemalla (korttelin päässä kampukselta). Ite en oo kyl törmänny mihinkään vastaavaan, mut kai sitä pitää vähän katella missä liikkuu. Omasta mielestä tää on kyl turvallinen paikka. Melkein toivosin et alkais lämmöt laskee etten oo turhaan raahannu talvivaatteita tänne. Sen tilan täyttäisin mieluusti halvalla elektroniikalla ja muilla shoppailutavaroilla. Pitäkää se euro vahvana et meikäläisen reissubudjetti saa jatkaa mukavaa kasvuaan. Kun lähdin tänne elokuussa 1 € = 1,25 usd ja nyt 1 € = 1,38 usd.

Eka tenttikin oli tossa viime viikolla. Rakenteeltaan se oli aika samanlainen kun mihin Suomessakin on tottunu. Paljon esseitä ja sit joitakin pienempii kysymyksiä. Pikkasen yllätyksenä tuli et maikka halus osassa tehtävistä tarkkoja määritelmiä ja muutaman sanan vastauksia eikä sovellettavia tehtäviä juurikaan ollut. Kyseessä siis oli industrial leadership -kurssin tentti, mihin ois mielestäni sovellettavat tehtävät sopineet. Ainakin kun ottaa huomioon käytännön harjoitukset, mitä tunneilla tehtiin. Tulokset pitäs tulla ens viikolla niin sit saa pikkasen tuntumaa mitä pitäs parantaa toista tenttiä varten. Onneks kurssiarvosana muodostuu myös yksilötehtävistä ja kirjallisuustyöstä niin pystyy vähän kompensoimaan tenttiarvosanaa.

Oon pyrkiny pitää blogin opiskelupitoisena enkä niinkään oo kirjotellu kaikista turistiaktiviteeteista mitä tääl on tullu tehtyä. Netti kun on pullollaan sitä tietoo. Kyllä tuolta kyliltä aina tekemistä löytyy ettei täällä aika ainakaan pitkäksi käy. Keskustaan pääsee jopa vähän turhan helposti junalla. Tulee lähdettyä sinne silloin kun naama pitäs olla tukevasti kirjan kansien välissä. Mut hyvä niin, minä tykkään! Laitan tänne aina välillä jotain lässynlässyn turistikokemuksii niin saatte vähän käsitystä miltä tää ympäristö muuten näyttää.

Lopuks vielä jotain otoksia mitä tääl on mm. tullu tehtyä parin viime viikon aikana. Lätkämatsissakin tuli käytyy, mut kamera vaan ei tarttunu mukaan.


The art institute of Chicago
Tuolla tuli käytyä katsomassa ranskalaisen Henri Cartier-Bresson valokuvanäyttelyä. Kaverilla oli silmää kuvata maailmanhistoriaa pelkän kameran avulla. Ennakkoon aattelin et tuun viihtyy näyttelyssä vartin, mutta kun alkuun pääsi niin yks puolitoistatuntinen vierähti todella nopeasti.


Alapuolella otetut kuvat on Willis Towerista (ent. Sears Tower). Rakennus on USA:n korkein ja maailman viidenneksi korkein. Korkeutta tornilla on 442m ja antennin kanssa 527m. Näköalatasanne oli 103. kerroksessa.





Tänään 10.10.10 järjestettiin Bank of America Chicago marathon. Faktaknoppi: ensimmäisen kerran se järjestettiin vuonna 1905.Osallistujia oli yli 30 000. Reitti kiersi kampusalueen, mistä juoksijoita oli helppo seurata. Ite saavuin katsojajoukkoon pikkasen myöhässä. Terävin kärki oli ohittanut kampuksen jo aikaa sitten. Tuliskohan itellekin enemmän motivaatiota, jos ilmottautus vaikka New Yorkin maratoniin. Ei kovin herkästi tulis luovutettua harjoittelussa jos ostais lentoliputkin jo hyvissä ajoin.




Aika on menny pikkasen liian nopeesti. Viikon päästä puoliväli reissusta alkaa olee saavutettu. Kohta pitää alkaa oikeesti miettiä mitä kaikkee täällä haluu vielä tehä. Mut se siitä.

t. j

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti