torstai 28. lokakuuta 2010

Torstain turinoita

Hiljattain tuli käytyä risteilyllä Michigan järvellä. Tarkotuksena oli pelata pokeria, rulettia ja black jackia. Heti purtiloon päästyä selvisikin ettei kyse ollutkaan rahapeleistä, vaan kaikille lyötiin sama määrä pelimerkkejä käteen laivaan astuessa. Risteilyn lopuksi oli Ipodeja tarjolla suurinta menestystä nauttineille. Missään välissä ei taskussa ollut enempää pelimerkkejä kun laivaan astuessa ja puolen yön jälkeen päätin suosiolla lopettaa pelaamisen ja nauttia yöllisestä kaupunkimaisemasta.



Viime viikonloppuna kävi säkä ja onnistuin saamaan itselleni lipun etsimään opiskelumotivaatiota six flags great America huvipuistosta. Alkuun en ollut ajatuksesta kovin innoissani, mutta kun kuulin kuljetuksen+sisäänpääsyn maksavan 10 usd päätin lähteä. Yliopisto luultavimmin maksaa kerhoille hyviä tukiaisia, kun matka voitiin hinnotella noin alas. Halloweenin takia jonot laitteisiin oli melko suuret. Pahimmillaan odotimme 2,5 h päästäksemme 1,5 min kestävään vuoristorataan. Puistossa vietimme aikaa 8 h, mistä 6h meni jonottaessa ja laitteiden tarjoamasta kyydistä ehdimme nauttia max. 10 min. Silti väitän, että päivä oli erittäin hauska. Koskaan aikaisemmin ei ole tullut englanniksi juteltua ranskalaisen, kiinalaisen ja liettualaisen kanssa parhaimmillaan 2,5 h yhtäjaksoisesti. Jonottaessa kun ei keskustelun sijaa paljon muita aktiviteetteja ole. 


Kuvassa näkyvä keltapunainen vuoristorata oli puiston nopein, paras, kaunein ja upein. Vissiin sitä on vanhaks tullu, kun piti oikein istahtaa sen kyydityksen jälkeen ettei tullu laatotettua laattakatua uudelleen. 
Hirvityksen huiput oli 117 km/h ja parhaimmillaan kyydissä koki 4g kiihtyvyyden. Hauskaa oli ja loppuillasta jalat alko olla hyytelöö jonossa seisomisesta. Illalla alkanut vesisade pikkasen latisti tunnelmaa, vaikka ei meikäläisen vatsalaukku ois kestäny enää yhtään vatkainta.


Eilen sain puhelun TSA:lta (transportation security administration). Ilmoittivat, että marraskuusta lähtien pitää ilmoittaa nimi, sukupuoli ja syntymäaika kyseiselle viranomaiselle vähintään 72 h ennen lentoa. Jos näin ei tee, voidaan lennolle pääsy estää. Sinänsä mielenkiintoista, että noi kaikki tiedot on jo kertaalleen lentoyktiölle ilmoitettu lippua ostettaessa, mutta ei näköjään riitä vielä USA:n viranomaisille. Tai sitten lentoyhtiö ei vain saa luovuttaa noita tietoja viranomaisille. Saas nähdä kuinka vaikeeks USA:han matkustaminen tulee vielä tulevaisuudessa menemään.

Nyt on sit talvi tullu tännekin. Tänään oli ekaa kertaa ulkolämpötila alle viiden asteen.

1 kommentti:

  1. Moro!
    Näyttää olevan faciliteetit kohdillaan sielläkin päin maailmaa! =) Hitsi toi vuoristorata on upea! Varmasti ollu tukkaputkella :)

    Hauskaa loppuvaihtoa!

    VastaaPoista